Resum reunió usos Sant Bernat Calbó a la seu del Districte de Sant Martí

El Regidor Josep Maria Montaner, ens comunica que el proper 29 de desembre tindrà lloc la signatura davant notari de la compra de l’edifici de l’Església de Sant Bernat Calbó.

Justifica que en el seu moment van definir l’ús de l’edifici com a equipament educatiu per tal de justificar la compra de l’edifici dins dels pressupostos de l’Ajuntament d’enguany. El fet que el Consorci proposés l’ampliació de l’Escola La Mar Bella es va veure com una oportunitat d’adquirir l’edifici. Calia també respondre al desbordament que passa el barri quan a la demanda de places a l’escola pública.

 Per aquest motiu i intentant salvar els tempos en la política que són molt lents, s’ha hagut de prescindir del compromís de l’Ajuntament a fer un procés participatiu per decidir l’ús de l’edifici. No obstant això, en tot moment s’ha contemplat l’ús compartit de l’edifici en horari no lectiu.

Les diferents parts representades expressen la seva opinió: 

  • SALVEM LA REPLA: Segueixen defensant la importància de la plaça i el seu arranjament i no només l’edifici en sí. També reclamen el procés participatiu que ja donen per perdut, ja que l’edifici esdevindrà un equipament educatiu i ja ha estat decidit.
  • AVV COMISSIÓ D’EQUIPAMENTS: defensa la celebració del procés participatiu per decidir l’ús de la part de l’edifici a compartir.
  • ESCOLA: Hi hagi procés participatiu o no, ja no contemplem que l’edifici no estigui destinat a l’ampliació de l’escola.
  • CONSORCI: Té un pla quadriennal per tal que el curs 2019-2020 es puguin implantar totes les línies necessàries per al barri. En aquest pla hi ha l’ampliació de l’Escola la Mar Bella i deixa clar que sense l’edifici de l’Església no és possible l’ampliació de l’escola.
  • DISTRICTE: la postura de l’Ajuntament és que tot i que no s’hagi pogut complir amb el compromís del procés participatiu es convida a participar a les properes reunions a 4 bandes i ampliar-les a 6 bandes per tal de decidir sobre l’avantprojecte que és on es defineixen els espais.

Està previst, doncs, que de gener a febrer aquesta comissió a 6 bandes tracti de resoldre els espais de l’edifici de l’Església que s’hauran de compartir i l’adequació de la plaça. Tot allò referent a les obres d’ampliació de l’escola se seguirà tractant a 4 bandes. La propera reunió a 6 i 4 bandes està prevista per l’11 de gener de 2017. Hem demanat que el 29 de desembre se’ns comuniqui oficialment la compra de l’edifici. Us mantindrem informats.

(Si voleu ampliar la informació o us calen aclariments no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres)

La Junta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.