La Mar Bella….al BTV

 

Es retarden les obres d’ampliació de l’Escola Mar Bella, al Poblenou

El canvi d’empresa licitadora en ple estiu fa que els estudiants hagin de començar el curs amb les obres a ple rendiment

 
 

El retard en les obres d’ampliació de l’Escola Mar Bella, al barri del Poblenou, té les famílies del centre en alerta. Els treballs havien de començar a l’abril. L’objectiu inicial era que així la part més feixuga de les obres, la dels fonaments, coincidís amb les vacances escolars, però el calendari no s’ha respectat. La constructora a la qual es van adjudicar els treballs ha deixat l’obra i la segona empresa licitadora no reprendre els treballs fins a la setmana vinent.

Aquest retard farà que els estudiants comencin el curs al setembre amb les obres a ple rendiment i amb les molèsties que comportaran. Per això, l’associació de mares i pares d’alumnes demana alternatives.

Unes obres complicades

L’AMPA de l’escola adverteix de les molèsties que comportarà conviure amb la construcció de dos edificis al costat del centre; unes molèsties que, diuen, patiran professors, pares i sobretot els alumnes. Un dels immobles s’ubicarà on abans hi havia l’església de Sant Bernat Calbó i l’altre edifici s’aixecarà dins del mateix recinte escolar.

A banda de suportar sorolls i pols, els pares dels alumnes asseguren que els nens disposaran de menys espai per fer les classes de gimnàstica o les activitats esportives extraescolars.

Unes obres de llarga durada

El canvi d’empresa licitadora encara ha allargat més un procés d’obres complex. Abans de començar l’ampliació de l’escola, es va haver d’enderrocar l’antiga església de Sant Bernat Calbó, un edifici emblemàtic de la zona que presentava problemes estructurals. L’enderroc va posar punt final al debat sobre els usos de l’espai, que va durar anys.

L’Arquebisbat de Barcelona, aleshores propietari de l’edifici, volia construir-hi un monestir però els veïns s’hi van oposar. Finalment, l’Ajuntament va comprar l’immoble per ampliar l’Escola Mar Bella. Aquest espai també estarà obert al barri fora de l’horari lectiu.

No a l’ampliació de places

L’altra denúncia dels pares és l’ampliació d’una segona línia a l’escola al mateix temps que es duen a terme les obres. L’AMPA no entén com es pot augmentar el nombre d’alumnes amb la situació actual. Per això les famílies demanen al Consorci d’Educació que no ofereixi més places i també que traslladi els alumnes a un altre espai provisional mentre s’executen els treballs. Els familiars dels alumnes expliquen que, per sort, al Poblenou encara queden solars buits on poder ubicar-los.

 

julio 20, 2018

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.