En marxa l’ampliació de l’escola La Mar Bella

L’Ajuntament enderrocarà l’església de la plaça Sant Bernat Calbó i el Consorci d’Educació hi construirà l’edifici que ampliarà l’escola.

L’Ajuntament de Barcelona ha licitat els treballs per enderrocar durant aquest mes d’agost l’església situada a la plaça Sant Bernat Calbó, al barri del Poblenou. El consistori cedirà el solar resultant de l’enderroc al Consorci d’Educació de Barcelona perquè hi pugui construir un nou edifici que ampliarà els usos de l’escola La Mar Bella.

La remodelació d’aquest centre educatiu començarà també a l’estiu. La inversió prevista per a la seva ampliació és d’uns 6 milions d’euros, assumits conjuntament per l’Ajuntament i la Generalitat, a través del Consorci d’Educació.

El regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha destacat la qualitat arquitectònica que tindrà el nou edifici de l’escola: “des de l’Ajuntament, hem treballat perquè es faci una ampliació de la màxima qualitat”.

Els primers treballs s’estan desenvolupant durant el mes de juny, amb la instal·lació de dos mòduls provisionals en un pati privat situat al carrer Galceran Marquet. A partir del curs vinent i metre durin les obres, en aquests mòduls s’hi ubicaran cinc grups d’infantil i primària del centre educatiu.

L’Ajuntament de Barcelona va decidir ampliar l’escola La Mar Bella per donar resposta a la demanda de places d’educació pública que hi ha a Sant Martí. “Més del 80% de la població d’aquest districte demana plaça a les escoles públiques i no sempre estem en condicions de proveir-ne” ha manifestat el comissionat d’Educació i Universitats, Miquel Essomba.


La història d’una mobilització

L’enderroc d’aquest edifici, que havia estat propietat de l’Arquebisbat de Barcelona, tancarà definitivament una gran controvèrsia que va sorgir al barri del Poblenou fa uns anys, quan l’Arquebisbat de Barcelona es va plantejar la possibilitat de lliurar aquest immoble a una congregació de monges amb la intenció d’instal·lar-hi un monestir.

L’any 2015, el barri es va mobilitzar a través de la plataforma Salvem la Repla, i el Govern municipal hi va intervenir per fer de mediador entre totes les parts implicades. Finalment, l’Ajuntament va decidir  adquirir l’edifici i el solar de l’església a través d’una compra directa que es va formalitzar al mes de desembre del 2016, per un valor de 818.672 euros.

Atès que l’immoble presenta greus deficiències estructurals, el consistori procedirà a enderrocar-lo, també assumint el cost d’aquest enderroc (uns 60.000 euros).


El futur de la plaça

Tota aquesta intervenció servirà també per donar una nova fesomia a la plaça Sant Bernat Calbó i per reordenar el seu entorn. El projecte culminarà amb una intervenció de millora urbana que farà el Districte de Sant Martí.

El regidor Josep Maria Montaner, ha explicat avui que “a la vegada que es desenvolupen les obres està previst iniciar un procés participatiu per debatre i decidir com es transforma l’espai del davant a la plaça de Bernat Calbó i també el tram del carrer Doctor Trueta fins a la rambla del Poblenou”.

Està previst que aquest procés participatiu comenci després de la Festa Major del Poblenou.

http://lameva.barcelona.cat/santmarti/ca/noticia/en-marxa-lampliacize-de-lescola-la-mar-bella

junio 26, 2017

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.