Camins escolars

Com molts de vosaltres ja sabeu, l’escola participa des del 2006-07 en un projecte destinat a crear una xarxa de camins escolars al Poblenou. El Camí Escolar, Espai Amicpretén anar recuperant els carrers, el barri perquè en la mesura del possible els nostres fills i filles puguin ser autònoms i independents per anar a l’escola, per moure’s pel barri.

 

La Macrocomissió Camí Escolar (MCCE) és com es diu el grup que lidera el projecte i està formada per mestres i famílies de 14 centres del barri, tant públics com concertats, de tots els nivells educatius (escoles bressol, infantil, primària i secundària).

També hi participen representants de l’administració: el Districte de Sant Martí, Guàrdia Urbana, Institut Municipal d’Educació de Barcelona, etc. És la primera vegada que es genera una dinàmica com aquesta entorn d’un projecte de mobilitat ciutadana.

Després d’uns anys de treball i després de l’exitosa experiència de la primera fase (inaugurada  l’octubre del 2009 amb les escoles Antoni Brusi, Bogatell, Vila Olímpica, institut Icària i EBM La Mar Xica) hem arribat a una fita de gran importància: la inauguració de la segona fase del Camí Escolar del Poblenou! Les escoles Acàcies, Arenal de Llevant, Fluvià, Grèvol, La Llacuna, La Mar Bella, Pere IV i Voramar i l’Escola Bressol Municipal El Xalet de la Paperera vam inaugurar el 13 de novembre del 2010.

En aquesta pàgina anirem informant sobre aspectes relacionats amb el Camí Escolar i la MCCE. Però si encara voleu més informació podeu consultar la pàgina web:

www.bcn.cat/camiescolar

Entre tots/es aconseguirem que el Camí Escolar sigui un projecte útil pels nostres fills/es!

En Roger informa que s’està redactant un protocol a seguir per les famílies i l’escola i que s’ha demanat a la tutora de tercer si vol ser docent de contacte per formar part de la Comissió mixta

Si ens vols ajudar en les relacions externes, envian’s un e-mail lamarbellaampa@gmail.com