Som notícia a Btv

L’Escola la Mar Bella del Poblenou, en contra de l’increment d’alumnes el curs vinent

Actualitzat el 09.03.2016 a les 19:01 Guillem Martínez / Eva Güibas

Les famílies i l’equip docent de l’Escola la Mar Bella del Poblenou han mostrat aquest dimecres amb una cassolada davant del centre el rebuig al projecte d’ampliació d’alumnes de cara al curs vinent. El Consorci d’Educació de Barcelona vol afegir 25 alumnes en un grup addicional de P3. L’objectiu final és que l’escola tingui dues línies senceres, és a dir, dos grups per curs, i no un, com fins ara.

Segons responsables del centre, el Consorci els va comunicar fa pocs dies la decisió d’ampliar el nombre d’alumnes de l’escola i afegir un segon grup de P3, de 25 alumnes, el curs vinent. Una ampliació que des de l’escola consideren impossible amb tan poc temps, ja que caldria construir més aules i “no hi ha terreny on edificar, ni pressupost, ni un calendari establert”. Les famílies i docents volen deixar clar que no estan en contra de l’increment del nombre d’alumnes, sinó de la manera “a corre-cuita” en què s’està plantejant.

L’objectiu del Consorci és que l’escola acabi tenint dues línies completes, dos grups per curs. Això ha de ser possible gràcies a la cessió per part de l’Ajuntament al Consorci d’Educació de Barcelona d’un solar annex a l’escola, on ara hi ha l’església de Sant Bernat Calbó. És aquí on es pretén construir més aules.

El problema, i això també ho assenyalen des de l’escola, és que aquest solar encara no és propietat de l’Ajuntament. El consistori té la intenció d’adquirir-lo però la propietat, l’arquebisbat de Barcelona, encara no els ha donat el sí. A més, hi ha obert un procés participatiu per decidir quin ús s’hi donarà si el consistori l’acaba comprant.

El Consorci assegura que tenen la necessitat de créixer en places escolars a la zona i per això aposten per una ampliació de l’escola, que, diuen, serà progressiva. Depenen, primer, de la cessió per part de l’Ajuntament del solar situat al costat del centre, sense el qual no es poden iniciar les obres per ampliar l’escola. Uns treballs que es farien de manera progressiva per anar afegint grups de mica en mica fins a assolir les dues línies completes

marzo 10, 2016