L’alimentació saludable en l’etapa escolar
Es recomana reduir la presència d’aliments altament processats i enriquits en sucre pels infants
- Disminució d’aliments “poc saludables” com sucs, galetes, cereals d’esmorzar ensucrats i, en general, aliments altament processats i enriquits en sucres.
- reducció de carns vermelles i processades.
- Increment de llegums i aliments integrals
- Reforç per als làctics no ensucrats.
- Potenciació dels aliments estacionals i de proximitat.
- Respecte per la sensació de gana expressada per l’infant
- Importància dels àpats en família.
- Participació de l’infant en el procés alimentari, tant a casa com en el menjador escolar.
- Necessitat de reduir el malbaratament alimentari.
Durant els darrers anys s’ha incrementat l’evidència tant de la necessitat de reduir la presència d’aliments poc saludables com la importància d’incrementar l’oferta de fruites senceres i no en forma de suc; hortalisses; llegums; fruites seques com ametlles, nous, avellanes…, i aliments integrals. A més, durant aquest període s’ha comprovat la importància de l’acompanyament de l’àpat dels infants.
Menús vegetarians
La guia inclou consells per satisfer les necessitats dels infants amb opcions alimentàries alternatives (vegetarianes). És recomanable adaptar la programació del menú vegetarià al menú estàndard, i fer-hi només les modificacions necessàries, per tal d’evitar que l’infant es pugui sentir diferent al grup i afavorir la interacció i la relació social a l’hora de l’àpat.
La guia també recomana repartir els aliments dels infants en diversos àpats diaris, per exemple, uns cinc: tres de principals que serien l’esmorzar, el dinar i el sopar, i dos de complementaris: un a mig matí i un
altre, el berenar, a mitja tarda.
També remarca la importància de l’acompanyament de l’àpat dels infants de 3 a 12 anys
Deja una respuesta