Ja podeu veure els vídeos del II Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana

BLOC 1 /// QUI HA DE CONDUIR LA INNOVACIÓ EDUCATIVA DINS L’EDUCACIÓ PÚBLICA?

Si una cosa ha fet Escola Nova 21 ha estat, per una banda, posar de manifest les ànsies de canvi de molts mestres i escoles de la pública que durant anys han estat treballant en solitari per donar una nova mirada a l’educació o que s’han vist abandonats per l’administració pública i, per l’altra, eclipsar la tasca ingent que durant dècades s’ha fet dins l’escola pública per renovar la pedagogia a nivell individual i social. Quin és el paper del Departament si no el de liderar una política global i sistèmica de renovació educativa per a la pública? Té un model? Quin és el paper dels centres? I els mestres? Quins nous actors han aparegut en el món educatiu?
Més info

BLOC 2 /// COM INNOVAR A PARTIR DE LES REALITATS I LES CONDICIONS DE LES ESCOLES PÚBLIQUES?

Davant una iniciativa o un diagnòstic de necessitat de renovació, quines realitats ens trobem als centres públics? Com dur-ho a terme en la pràctica? Es fàcil gestionar el canvi? Existeixen les condicions laborals, econòmiques i culturals per a fer-ho? On acaben les modes i pseudociències i comença el rigor, els coneixements i la professionalitat? Qui ha de prendre la decisió de dur a terme una transformació educativa?
Més info

BLOC 3 /// PER QUÈ INNOVAR EN EDUCACIÓ?

Innovar per adaptar-nos a una societat flexible i canviant o per emancipar-nos i transformar una societat en crisi? Innovar per centrar-nos en el desenvolupament emocional dels infants, en el seu creixement com a persones, per motivar els estudiants, per motivar professionalment els mestres? Realment l’educació pública necessita renovar-se? No ho ha fet mai abans? Aquest bloc miraria de p
resentar una panoràmica d’alguns possibles per quès de la innovació pedagògica per mirar de comprendre si tenen raó de ser, si són compatibles, si són excloents.
Més info

BLOC 4 /// QUÈ INNOVAR EN EDUCACIÓ?

Innovar és eliminar assignatures, treballar per projectes i centrar-se en la creativitat? És treballar les competències i eliminar els continguts? És bo això per als nostres infants? Sembla que la innovació educativa s’hagi reduït a una qüestió metodològica i organitzativa, però malgrat aquesta vessant tant esbombada mediàticament, les intervencions en la renovació pedagògica poden afectar a diversos àmbits de l’educació a l’escola. En aquest bloc voldríem destacar aquesta múltiple naturalesa de la renovació (no només metodològica), i presentar projectes i experiències renovadores amb un enfoc socialment transformador.
Més info

 

 

 

diciembre 10, 2017

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.