CAMPANYA INFORMATIVA I DE MOBILITZACIÓ DAVANT LES PROVES DE LA LOMCE
Veniu a les reunions que tenim programades aquesta setmana!
El curs passat el boicot a aquestes proves va comptar amb un ampli suport i molts centres s’hi van sumar a la Xarxa d’Escoles Insubmises. Ara, volem impulsar una campanya d’informació i mobilització davant d’unes proves que s’han erigit com un instrument fonamental per classificar les escoles, fer-les competir entre elles per l’alumnat i pels recursos de l’administració i mercantilitzar, així, l’educació.
L’any passat, moltes famílies van fer objecció a les proves sense cap conseqüència legal. Convé reflexionar sobre com podem expressar-hi la nostra total oposició.
PASSEM A L’ACCIÓ!
Per tal de defensar el dret d’informació de les famílies, hem cregut oportú convocar unes reunions que pretén ser informativa i deliberativa, per intercanviar opinions, dubtes i idees al voltant de les esmentades proves i les possibles mobilitzacions a dur a terme.
Les reunions són obertes a tothom de la comunitat educativa. Especialment, convidem a participar a famílies de 3r i 6è perquè puguin transmetre després el debat i la informació a la resta de famílies afectades.
REUNIONS INFORMATIVES A BARCELONA I BADALONA
Dimarts 14 de febrer
A les 17h
Escola El Progrés
c/ Eduard Maristany 104- 118 (Badalona)
Dimecres 15 de febrer
A les 19:30h
Escola Patronat Domènech
c/ Gràcia 7 (Barcelona)
- Descarrega’t i difòn el cartell de la convocatòria
- Accedeix a tota la informació
Per aprofundir més sobre el significat de les proves externes d’avaluació i conèixer la mirada de diferents experts en el tema us recomanem llegir el post de conclusions de la II Jornada per l’Educació pública a Gràcia “L’avaluació externa millora l’educació?”Aquestes proves i l’ús que se’n fa dels seus resultats fomenten la segregació escolar que els darrers mesos s’ha estat denunciant des de diversos àmbits. Són contràries a l’esperit de la renovació pedagògica perquè modifiquen els projectes educatius per entrenar els alumnes a superar exàmens i converteixen l’aprenentatge en una tasca finalista que no avalua processos
Deja una respuesta