Definim la nova plaça de Sant Bernat Calbó

 

El procés participatiu per a la definició de la plaça i de l’espai polivalent comença amb una jornada oberta de participació veïnal

Aquest estiu va ser enderrocada l’església de Sant Bernat Calbó. A l’espai que hi ha deixat s’hi construirà un equipament que donarà cobertura a l’ampliació d’usos de l’Escola Mar Bella i que també oferirà espais per a l’ús i la gestió veïnal.

És en aquest context i amb la necessitat de reformar i ampliar la plaça que la comunitat veïnal de l’entorn i la comunitat educativa de l’Escola Mar Bella durant el curs passat van emplaçar al Districte de Sant Martí a posar en marxa un procés participatiu que definís una proposta de disseny de la plaça i dels usos veïnals de l’espai polivalent.

1a Jornada oberta de participació veïnal
sobre la pl. de Sant Bernat Calbó
Dissabte 25 d’octubre, a les 10 h
Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz
(c/ Ramon Turró, 35)

PROGRAMA
10.00 h
 Benvinguda i presentació del procés participatiu
10.20 h
 Taller participatiu de definició de necessitats i propostes d’us veïnal per al nou equipament polivalent de la plaça
12.00 h
 Taller participatiu de definició de necessitats i propostes de disseny de la Plaça (aquest taller es realitzarà a la mateixa plaça Sant Bernat Calbó).

 

Fases de participació

Aquesta 1a Jornada oberta de participació ve precedida de diversos tallers participatius o sessions consultives, durant els mesos de setembre i octubre, amb diversos col·lectius socials i agents del territori per tal de poder enfocar el màxim possible les necessitats dels diferents veïns i veïnes que utilitzen la plaça diàriament. Concretament s’han realitzat tallers amb els infants de l’Escola Mar Bella, amb gent gran del Casal de Gent Gran Taulat, i sessions amb l’associacionisme veïnal i la comunitat educativa.

Els resultats dels tallers d’aquesta 1a Jornada oberta seran els que marcaran el desenvolupament tècnic de la proposta inicial de dissenys de la plaça i d’usos de l’espai polivalent. Quan els equips tècnics hagin desenvolupat les proposta tècnica serà convocada una 2a Jornada oberta per tal que de forma participativa es valori el compliment de les necessitats sorgides en la 1a Jornada i pugui ser validada la proposta.

Finalment, es generà una memòria tècnica del procés participatiu i dels resultats i es farà una devolució a les persones participants mitjançant el Consell de Barri del Poblenou i els canals de comunicació del districte de Sant Martí.

 

http://lameva.barcelona.cat/santmarti/ca/noticia/definim-la-nova-plaza-de-sant-bernat-calbze

noviembre 21, 2017

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.