Comença el curs…

Buenos días!
El lunes comienza el curso y viene movidito…
http://m.ara.cat/societat/

screenshot_2016-09-08-23-15-12
N.M. Barcelona07/09/2016 00:00

Amb tota probabilitat els tres nous centres educatius de Barcelona que s’estrenaran dilluns que ve es quedaran definitivament en mòduls. Així ho va expressar ahir la gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Mercè Massa, que va defensar que “reuneixen totes les condicions de climatologia o d’espais per poder ser definitius”. Fins i tot Massa va arribar a afirmar que està convençuda que “cap centre voldrà sortir dels mòduls”. Els nous centres de la capital catalana són l’Escola Entença (Eixample) i l’Escola La Sagrera (Sant Andreu) amb tres grups de P3 cada un, i l’Institut Maria Espinalt (Sant Martí), amb quatre grups de primer d’ESO. A més, s’han creat dues línies de P3 noves vinculades a l’Escola La Llacuna del Poblenou, que l’any que ve es convertiran en una nova escola en mòduls.

“No sabem si sempre serà així, dependrà de la matrícula i de molts condicionants, però garantim que tenen totes les condicions”, va assegurar Massa. En aquest sentit, va afirmar que “dependrà de les famílies” i va afegir que pot ser un “debat obert”. Actualment, a Barcelona ja hi ha en barracons l’Institut Viladomat -que es preveu que tindrà un edifici definitiu el curs 2018-2019- i l’Escola La Maquinista -que probablement també seguirà en mòduls definitivament-. Segons Massa, caldrà veure la “demanda consolidada en el temps, la inversió necessària i l’evolució de la demografia” per decidir què es farà finalment. Actualment, quan queda menys d’una setmana perquè comenci el curs, les obres encara no estan acabades. No obstant, des del Consorci garanteixen que el dia 12 tots els equipaments estaran enllestits.

Per la seva banda, les directores de les dues escoles també es mostren contentes amb el fet de tenir mòduls. “No tenen a veure amb els barracons que es tenen a l’imaginari col·lectiu”, assegura la directora de l’Escola La Sagrera, Marta Utset, que apunta que està “gratament sorpresa”. En aquest sentit, afirma que li agradaria seguir sempre en aquests mòduls. “Les instal·lacions ens permeten fer canvis al llarg dels anys i estan perfectament condicionades”, expressa Utset. Opina el mateix la directora de l’Escola Entença, Lia Segarra, que assegura que si no sorgeix cap problema, està d’acord a seguir amb mòduls. “Mentre es mantingui la qualitat, no tenim res a dir”, conclou.

septiembre 8, 2016

Etiquetas: