Bolet P3 curs vinent

IMG-20160222-WA0009

Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu, el Consorci d’Educació de Barcelona ha decidit unilateralment convertir la nostra escola en un centre de dues línies i això ho volen fer a partir del curs vinent.
El Consorci diu que s’aprofitarà l’espai que en un futur deixi l’actual església per construir una ampliació de l’escola.
La situació actual de l’església és la següent:

  • l’Ajuntament ha signat un compromís de compravenda de l’edifici amb el Bisbat de Barcelona, però la compravenda no s’ha formalitzat, perquè la despesa no estava pressupostada
  • caldrà trobar els diners i enderrocar l’actual edifici
  • caldrà tenir els diners per licitar un projecte de construcció de nou edifici i establir-ne els terminis d’execució
  • el darrer número de la revista “EL POBLENOU” de l’Associació de Veïns i Veïnes parla de procés participatiu per decidir què hi anirà a l’espai que deixi l’església ….

El Consorci pretén posar els nous alumnes que entressin el curs vinent a les aules que ara l’escola té destinades a biblioteca, aula de música, aula d’anglès i aula de ciències, en detriment de l’atenció que es dóna actualment als nens. Aquestes aules permeten, entre altres coses, fer desdoblaments a anglès, lecto-escriptura o ciències.

A l’assemblea de l’AMPA de divendres es va decidir que la posició de les famílies i l’escola davant aquest fet és la següent:

Tot i no agradar-nos que s’ampliï l’escola a dues línies, entenem que és una decisió que hem d’acceptar, atès que som una escola pública i hi ha manca de places escolars al barri.  Ara bé, el que no pot ser de cap manera és que aquesta ampliació es faci de forma precipitada ja el curs vinent, sense ni tenir un projecte aprovat i amb uns terminis d’execució clars. La nostra experiència d’aquests anys (amb les obres de millora de l’edifici) ens demostra que les promeses de l’administració són de compliment relatiu i tardà.

Així doncs, vàrem acordar emprendre diverses accions per deixar clar al Consorci el nostre rebuig al començament de l’ampliació real de l’escola a dues línies pel curs vinent, sense comptar amb unes condicions que garanteixin l’atenció adequada als alumnes. Una d’elles és que cada família que ho vulgui enviï un correu electrònic al Consorci, per expressar el nostre desacord a iniciar una segona línia el curs vinent sense condicions adequades i demanar que el Consorci es reuneixi amb els representants de l’AMPA i de l’Escola.

S’hauria d’omplir el formulari que trobareu en el link següent:

http://www.edubcn.cat/ca/peticions_i_suggeriments

En l’apartat «Descripció de la consulta, queixa o suggeriment» podeu posar el text següent

«Com a família d’alumne/es de l’escola La Mar Bella del Poblenou, volem expressar la nostra gran preocupació pel fet que el Consorci hagi decidit unilateralment convertir la nostra escola en una escola de dues línies, sense comptar amb un espai digne per atendre els nous alumnes i garantir la continuïtat de la qualitat educativa per als alumnes actuals i futurs de la nostra escola.
Considerarem precipitada la decisió del Consorci d’ampliar l’escola en una segona línia sense comptar amb un projecte de construcció de nou edifici amb finançament garantit i amb uns terminis concrets d’execució. Afegir un grup extra a les aules que ara l’escola dedica als alumnes que hi són, no  és en cap cas acceptable perquè compromet de manera seriosa la qualitat de l’educació que fins ara reben els alumnes de l’escola, i no té en compte la manca d’espai al menjador, al pati,…com tampoc es té en consideració que ja tenim un “bolet” a Infantil.
És per això que us demanem que accepteu una reunió amb els representants de l’escola i de l’AMPA, per tal d’acordar la millor manera de procedir a aquesta ampliació, sense comprometre l’atenció que es dóna als nostres fills.
Moltes gràcies.”

Us animem a què envieu aquest missatge al Consorci per, entre tots fer pressió i aconseguir que ens rebin.

Moltes gràcies,

AMPA La Mar Bella.

febrero 23, 2016

Etiquetas: ,